Donald Trump despre problema refugiatilor si a emigrantilor

Un alt subiect fierbinte atins de presedintele Donald Trump, pe parcursul discursului tinut in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, este cel al refugiatilor precum si a migratiei necontrolate. Din nou, o zona in care viziunea Presedintelui intra in conflict deschis cu punctul de vedere asumat public de multe dintre statele europene, in frunte cu Germania:

„Apreciem eforturile Agentiilor O.N.U. care ofera ajutor umanitar vital in zonele eliberate de sub ocupatia I.S.I.S. si vrem sa multumim, in mod special Iordaniei, Turciei si Libanului pentru gazduirea celor refugiati in calea conflictului sirian.

p05gnflz

Statele Unite sunt o natiune plina de compasiune si care a cheltuit miliarde si miliarde de dolari, in sustinerea acestui efort. Incercam sa gasim o solutie pentru problema  refugiatiilor care sa asigure ajutorarea acestor oameni care au avut parte de un tratament oribil dar care sa si permita revenirea lor in tarile de origine, ca parte a procesului de reconstructie

Cu acelasi cost generat de un refugiat adus in Statele Unite, putem ajuta mai mult de 10 persoane, relocate in apropierea zonei natale. Din preaplinul inimilor noastre, oferim ajutor financiar tarilor gazda din regiune si sustinem recentele acorduri intre tarile din grupul G20, acorduri ca au ca obiectiv gasirea de solutii pentru primirea refugiatilor in zone cat mai apropiate de tarile de origine. Aceasta este abordarea sigura, responsabila si umanitara,

De zeci de ani, Statele Unite se confrunta cu problemele migrationale din emisfera vestica. Am invatat ca, pe termen lung, migratia necontrolata este profund nedreapta atat pentru tarile de origine cat si pentru tarile gazda.

In tarile de origine, migratia masiva reduce presiunea interna necesara pentru impunerea de reforme politice si economice si de asemenea le secatuieste resursa umana de care este nevoie pentru motivarea si implementarea respectivelor reforme.

In tarile care primesc imigranti, costurile mari ale migratiei necontrolate sunt suportate, in mare parte, de clasele sociale cu venituri si asa reduce – ajungandu-se ca problemele acestora din urma sa fie adesea ignorate de propriile guverne dar si de catre mass media”

 

Reclame

2 gânduri despre „Donald Trump despre problema refugiatilor si a emigrantilor”

  1. Good shot! Asa ceva e de antologie! D’aia il injura toti descreieratii pe Trump, incepand cu cei de la ONU si terminand cu ONG-urile pline de si conduse de “muppets”! In ultimii zeci de ani cred ca e singurul sef de stat sau de guvern pe care l-am vazut ca are curajul barbatesc sa spuna lucrurilor pe nume, fara bla-bla-uri stangiste populiste! Go Trump!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s